Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

4 Квітня 2023

У громадах Чернігівщини, які розташовані за 20 кілометрів від кордону з росією, поновлять очне навчання – ОДА

На Чернігівщині 88 освітніх закладів зможуть відновити очне навчання завдяки рішенню ради оборони області, яка 30 березня вдвічі зменшила (до 20 км) допустиму відстань від російського кордону, де можна проводити офлайн-навчання.

Про це розповіло “Суспільне” із посиланням на начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Юрія Музику.

У “зону скороченняпотрапили заклади освіти в 14 громадах (Корюківський, Новгород-Сіверський і Чернігівський райони). Разом це 42 дитячі садки, 68 шкіл і 12 закладів позашкільної освіти, де навчаються понад 16 тисяч учнів.

З цих 122 закладів, як повідомив Юрій Музика, у 88 є укриття, тобто фактично офлайн- або змішане навчання поновлять лише в цих 88. “У решті закладів зберігатиметься виключно онлайн навчання, поки не будуть облаштовані укриття”, – додав посадовець.

У Семенівській громаді, наприклад, з 13 шкіл лише дві (села Жадове та Чорний Ріг) виходять за межі 20 кілометрів від російського кордону. Однак, за словами начальниці відділу освіти, молоді та спорту Семенівської міської ради Олени Кресс, це не означає, що в цих закладах одразу відновлять очне навчання. Обіцяють спочатку провести опитування серед батьків, протестувати колектив закладів на COVID-19, організувати відновлення харчування.

Щодо громад, які межують з Білоруссю, там рішення щодо можливого змішаного формату проведення уроків ухвалюватимуть органи місцевого самоврядування спільно з батьківськими та педагогічними колективами.

Читайте також: “Хто з дітей може безплатно харчуватись у школах і садочках та що для цього потрібно”.

Фото: одна зі шкіл Семенівки – “Суспільне”


Обговорення