Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

12 Квітня 2023

У Куп’янському районі готують евакуацію дітей з трьох громад

Начальник Куп’янської районної військової адміністрації Андрій Канашевич під час брифінгу 12 квітня зазначив, що роботу щодо можливості евакуації проводять з листопада.

Про це повідомило видання “Думка”.

“Це і особистий контакт, і поліграфічна продукція, де зазначено куди вивозять, телефони з ким зв’язатися. Тобто люди здебільшого поінформовані, що процес іде і він організований”, – пояснив Канашевич.

У першу чергу зараз ідеться про евакуацію дітей з трьох громад району: Вільхуватської, Дворічанської і Петропавлівської.

У Вільхуватській громаді 2 населені пункти розташовані безпосередньо на кордоні з росією, у 9 з них проживають люди. Обстріли окупанти здійснюються майже щодня. “Там проживає 9 дітей по яких зараз буде проводитися робота щодо евакуації”, – зазначив начальник РВА.

У Дворічанській громаді 27 населених пунктів деокуповано, решта ще перебуває в окупації.

“Найбільше підпадають під ураження сама Дворічна і село Западне. Однак є села, що розташовані на кордоні з росією або у віддаленні на 5-10 км від кордону. Періодично туди прилітає. Також там проживають 82 дитини, і ми зараз будемо організовувати їхню евакуацію”, – прокоментував Канашевич.

Під тимчасовим контролем окупантів перебувають також 5 населених пунктів Петропавлівської громади. Під постійними обстрілами – Петропавлівка й Кучерівка. У громаді залишилося 16 дітей, яких теж планують вивезти у більш безпечні ОТГ найближчим часом.

Читайте також: “Кабмін схвалив механізм примусової евакуації дітей із зони бойових дій”.

Фото: Фейсбук-сторінка “Дворічна інфо”


Обговорення