Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

25 Січня 2019

У школах навчаються понад 12 тисяч учнів з особливими освітніми потребами

Зараз в українських школах навчаються понад 12 тисяч учнів з особливими освітніми потребами, ще 2,2 тисяч  в садках.

Про це розповіла міністерка освіти і науки Лілія Гриневич під час Всеукраїнської звітної конференції з інклюзивної освіти, повідомили на сайті МОН.

За останній рік кількість дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у звичайних школах, зросла на 61%.

“2018 року завдяки фінансуванню з державного бюджету майже 14 тисяч дітей скористались корекційними послугами, було створено та обладнано сучасною технікою 500 інклюзивно-ресурсних центрів (ІРЦ). На сьогодні по всій країні вже створено 516 таких центрів. 2019-го ця цифра буде збільшена до 700, що повинно повністю забезпечити потреби. На обладнання нових центрів в бюджеті цього року передбачено 39 мільйонів гривень”, – зазначила Гриневич.

Окрім того, зазначила керівниця МОН, у цьогорічному бюджеті закладено 504 мільйони гривень на підтримку осіб з особливими освітніми потребами. При чому 353,3 мільйона уже спрямовані в школи.

Нагадаємо, законодавство не вимагає від вчителів та їхніх асистентів мати спеціальну освіту для навчання дітей з особливими освітніми потребами.

Читайте також наш матеріал “Відповідаємо на запитання. Робота в інклюзивних класах”.

Фото: МОН


Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.