Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

18 Жовтня 2021

Вартість форуму Олени Зеленської про шкільне харчування співставна з річним харчуванням школи

8 жовтня відбувся регіональний форум “Реформа системи шкільного харчування”, вартість якого склала майже 3 млн гривень.

Про це пише сайт “Наші гроші”.

У заході взяли участь дружина президента Олена Зеленська, прем’єр-міністр Денис Шмигаль, міністр освіти і науки Сергій Шкарлет тощо.

Темами форуму були:

  • нові норми харчування;
  • проведення публічних закупівель;
  • проєктний підхід до переобладнання закладів освіти;
  • безпечність та якості системи шкільного харчування.

У тендері на організацію форуму перемогла ФОП Нещерет Ольга Миколаївна з пропозицією зробити це за 2,98 млн грн. Замовником послуг був Департамент освіти і науки Дніпропетровської ОДА.

Організація форуму передбачала творчу програму, оренду приміщення, харчування для 750 учасників та інші організаційні та транспортні послуги.

Усі учасники запропонували ціни, які дорівнювали очікуваній сумі, а під час торгів лише переможниця зробила крок і виграла. Формальна економія склала 0,7% відносно очікуваної вартості закупівлі в 3 млн грн.

Ольга Нещерет була зареєстрована ФОПом у серпні в Новомосковську. У вересні вона без конкуренції взяла єдиний підряд Департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради щодо харчування учасників Дня працівників освіти 2021 на 150 тис. грн.

Вартість форуму співставна з вартістю річного харчування школи. У січні Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради замовив ТОВ “Контракт Продрезерв 5” харчування школи №97 на 2,88 млн грн, однак згодом ціну зменшили до 2,50 млн грн.

Це вже третій подібний регіональний форум. Перший відбувся 13 серпня у м. Буча, другий – 9 вересня в Одесі. До кінця листопада 2021 року МОН планує провести ще два подібні форуми в різних областях України.

Читайте також: 5 грамів солі і 25 грамів цукру на день. Що змінює новий порядок харчування в школах.

Раніше ми писали, що на обладнання в шкільні їдальні та навчальні кабінети витратять 209 мільйонів гривень.

Фото: автор – alebloshka, Depositphotos


Обговорення