Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

22 Січня 2021

Як працюватимуть школи після локдауну – роз’яснення МОН

З 25 січня послаблюються обмежувальні карантинні заходи та дозволяється відвідування шкіл.

Школи працюватимуть відповідно до обмежень, встановлених постановою уряду від 9 грудня 2020 року №1236, повідомили у МОН.

Згідно з документом заборонено:

  • відвідувати заклади освіти здобувачами освіти групами кількістю понад 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти;
  • відвідувати заклади освіти здобувачами освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим COVID-19 перебувають понад 50% здобувачів освіти та персоналу закладу освіти;
  • проводити в закладах освіти масові заходи (вистави, свята, концерти) за участю дітей із більш ніж однієї групи / класу та за присутності глядачів (відвідувачів).

Також самоізоляції підлягають ті, хто прибувають із тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, АР Крим та Севастополя, крім осіб, щодо яких немає підстав вважати, що вони були в контакті з хворими на COVID-19. Зокрема, ця норма щодо самоізоляції стосується:

  • осіб, які мають намір вступити до закладів освіти, розташованих на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі;
  • здобувачів освіти, які навчаються в закладах освіти, розташованих на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі.

Раніше очільник МОН Сергій Шкарлет повідомив, що за сприятливої епідемічної ситуації після локдауну випускні 9-ті та 11-ті класи можуть частково повернутись за парти. Щодо інших класів тривають консультації з міністром охорони здоров’я Максимом Степановим та головним державним санлікарем Віктором Ляшком.

Фото: автор – EdZbarzhyvetsky, Depositphotos


Обговорення