Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

2 Червня 2023

Зарплата як у пропагандистів – скільки отримують російські вчителі, які несуть “рускій мір” на ТОТ України

Російські вчителі, які працюють у школах тимчасово окупованих територій України, заробляють як топові кремлівські пропагандисти.

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) із посиланням на своє дослідження “Культурний геноцид: хто і як впроваджує російську освіту на окупованих територіях України”.

Зокрема, уряд рф у постанові від 17 червня 2022 року визначив, що для громадян, які погоджуються на роботу в Донецькій, Луганській та інших захоплених областях, передбачено виплату 8 тисяч 480 рублів, тобто близько 3 тисяч 900 гривень, добових за кожен день перебування у відрядженні. Окрім цього, російським учителям також відшкодовують витрати на проживання. Також за ними мають зберегти робочі місця та зарплату, що на період поїздки виплачують у двократному розмірі.

Як повідомляють в ІМІ, за даними Росстату, у 2022 році середня зарплата педагога загальної освіти в Росії становила 57 тисяч рублів, тобто близько 26 тисяч гривень, на місяць.

Отже, тиждень праці на окупованих територіях оцінюють у дві місячні зарплати – російські вчителі можуть заробити понад 360 тисяч рублів за місяць. Ця сума еквівалентна місячній зарплатні російського пропагандиста, ведучого передачі “Место встречи” на телеканалі НТВ Андрія Норкіна.

“ІМІ не береться оцінювати достовірність цих даних і розмірковувати, скільки ще грошей можуть отримувати “в конвертах” пропагандисти, лише зазначимо, що не випадково порівнюємо зарплати російських педагогів на окупованих територіях та кремлівських пропагандистів”, – додали в Інституті.

Як наголошують дослідники, основним завданням учителів з рф в Україні є не “методичний супровід освітніх процесів”, а саме поширення пропаганди та ідеологічний вплив на українських школярів і їхніх батьків.

Читайте також: “Запроваджує рашистську ідеологію серед молоді на тимчасово окупованих територіях – “заступнику міністра днр” заочно повідомили про підозру”.

Фото: “Новинарня”


Обговорення