Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

19 Жовтня 2020

ЗНО-2021: дивіться критерії оцінювання та характеристики тестів

Український центр оцінювання якості освіти опублікував характеристики сертифікаційних робіт та критерії оцінювання завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю ЗНО-2021.

Вони доступні за цим посиланням або у документі нижче.

Характеристика сертифікаційної роботи

Nakaz-UTSOYAO-171-vid-16.10.2020

Завантажити документ

У характеристиці сертифікаційної роботи з певного навчального предмета зазначено структуру тесту, кількість та типи завдань, наведено схему нарахування тестових балів і кількість балів, які можна отримати, правильно виконавши всі завдання. Також зазначено час, відведений на його виконання.

“Докладне ознайомлення з інформацією, поданою в характеристиці сертифікаційної роботи, допоможе раціонально розподілити час для виконання її завдань та виробити власну стратегію ефективної роботи під час проходження оцінювання”, – зазначають в УЦОЯО.

У центрі радять звернути особливу увагу на характеристики сертифікаційних робіт з української мови, української мови і літератури й математики, оскільки сертифікаційні роботи з цих навчальних предметів оновлені.

Критерії оцінювання

nakaz-UTSOYAO-170-vid-15.10.2020

Завантажити документ

Критерії оцінювання завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю містять розширену інформацію про нарахування балів за виконання завдань за певним критерієм.

Наприклад, після ознайомлення з критеріями оцінювання власного висловлення з української мови учасник тестування знатиме, з яких частин має складатися власне висловлення та які помилки призведе до зменшення кількості тестових балів.

Більше про ЗНО дивіться тут або у нашому розділі про тестування.

Ілюстрація: УЦОЯО


Обговорення