Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

Їх навчатимуть не так, як нас. П’ять відео про НУШ

Нова українська школа стартує вже за тиждень. Понад 448 тисяч дітей вперше сядуть за парти і почнуть навчатись так, як до цього лише 200 класів по всій Україні.

Міністерство освіти і науки підготувало відео, які пояснюють, що таке НУШ і як відбуватиметься навчання учнів. Публікуємо їх із нашими тектовими доповненнями. Впевнені, вони стануть в пригоді для пояснень батькам, що ж очікує їхніх дітей на уроках.

Звернення Лілії Гриневич

Цікава для дитини школа

За результатами моніторингу впровадження нового Стандарту початкової освіти, 92,5% директорів шкіл відповіли, що спостергіли в дітей більшу зацікавленість у навчанні, порівняно з учнями інших класів початкової школи.

Безпечна школа

Безпека – одна з умов успішного навчання. Адже відчуваючи небезпеку, дитина перестає думати, а значить – і навчатись. Тому перед новим навчальним роком 22 тисячі вчителів навчали зокрема й створювати безпечне освітнє середовище. Це як фізичне середовище, в якому дитині комфортно навчатись, так і ментальне, яке полягає в доброзичливому ставленні, відсутності цькувань і готовності допомогти.

Школа, дружня до родини

Рідні учня і школа мають спільну мету – здорова щаслива дитина, яка навчається потрібним в реальному житті речам. Тому НУШ прагне до співпраці. Будь-які непорозуміння можна подолати через діалог, і педколективи вже почали впроваджувати практики для пошку конструктивної взаємодії.

Окрім того, НУШ - це відкрита до батьків школа. Тому вчителі дають розгорнутий зворотний зв’язок щодо успіхів дитини разом з рекомендаціями для покращення, а шкільна адміністрація публікує інформацію про отримання фінансування і витрати, підтверджуючи це документами.

Школа для життя в ХХІ столітті

Практикорієнтованість навчання – один з головних викликів для української освіти. Тому з першого дня учні НУШ навчаються на практиці і опановують не тільки акадмечні навчики (українська мова, математика, природничі науки тощо), а й соціальні – уміння співпрацювати в команді, мирно вирішувати конфлікти, вчитися самостійно, не боятись помилок і брати на себе відповідальність за рішення.

“Нова українська школа”

Фото: автор AlexNosenko, Depositphotos

Матеріали за темою

Обговорення