Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

Посібник “Ефективні комунікації для освітніх управлінців”

Посібник “Ефективні комунікації для освітніх управлінців” з’явився в продовження однойменного онлайн-курсу. Йдеться про безкоштовний курс, який за десять місяців 2019 року переглянули 4 400 людей.

Збираючи зворотний зв’язок від глядачів і слухачів, автори отримали багато прохань випустити його матеріали в текстовому вигляді.

Мета посібника – полегшити освітнім управлінцям комунікацію реформи НУШ, навчити робити свої досягнення помітними, ефективно використовувати нагоди розповісти про свої здобутки, правильно комунікувати зміни в освітній галузі.

Посібник розробила ГО “Смарт освіта” за підтримки представництва “Фонду Фрідріха Науманна за Свободу” в Україні.

Авторки посібника: Іванна Коберник та Катерина Краснова

Іванна Коберник – консультантка з комунікацій, радниця міністра освіти і науки України, співзасновниця ГО “Батьківський контроль” та “Смарт освіта”. Понад 10 років роботи на телебаченні як журналістки та телеведучої (лауреатка премії “Телетріумф” 2003 року). З 2009 року працює у сфері комунікацій та зв’язків з громадськістю.

Має досвід створення і управління комунікаційними підрозділами, створення і управління медійними кампаніями, створення та імплементації комунікаційних стратегій. Має великий досвід проведення тренінгів “Медіа рілейшенз” (ефективне спілкування з медіа та журналістами) та “Ефективні публічні виступи”. Сертифікований тренер з державних комунікацій. Сертифікат LIA тренера (2016) та викладача (2018) зі зв’язків з громадськістю, комунікацій, проведення кампаній та антикризового менеджменту.

Катерина Краснова – експертка зі стратегічних та кризових комунікацій із понад 20-літнім досвідом втілення великих комунікаційних проєктів у сферах економіки та благодійності в Україні. У зоні її компетенцій – створення, керування та консультації комунікаційних служб провідних компаній та благодійних фондів. Як тренер Програми з державних комунікацій розуміється на специфіці зв’язків з громадськістю в Україні, найкращих світових практиках урядових комунікацій, впровадженні антикризових комунікаційних проєктів.

Має досвід управління національними проєктами, зокрема першими благодійними концертами Пола Маккартні та сера Елтона Джона, запуск українського ланчу в Давосі, проєктом Ялтинської Європейської Стратегії (YES), презентацією в Києві фільму Стівена Спілберга про Голокост “Spell Your Name”, відкриття одного з найбільших у Східній Європі музею сучасного мистецтва PinchukArtCentre та інших.

efektyvni komunikacii posibnyk final preview 20 12

Завантажити посібник можна за цим посиланням.

“Нова українська школа”

Ілюстрація: титульна сторінка посібника

Публікація підготовлена за підтримки Представництва “Фонду Фрідріха Науманна за Свободу” в Україні. Фонд Фрідріха Науманна за Свободу – фонд ліберальної політики, що сприяє зміцненню свободи та гідності людини в усіх сферах суспільства. Детальніше за посиланням.

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber

Матеріали за темою

Обговорення