Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

4 Жовтня 2017

12-річну школу буде наповнено новим змістом – радниця міністра

12-річна система середньої освіти не живе окремо від змісту освіти.

Про це заявила радниця міністра освіти Іванна Коберник в ефірі 7 каналу.

“Зараз у “профільній” школі діти вимушені в інваріантній складовій - тобто в обов’язковій частині програми - вивчати по 22 предмети. Коли це чують закордонні експерти, у них це викликає багато емоцій. Тому що всі прекрасно розуміють, що не можна нормально вивчати 22 обов’язкових предмети. Це означає, що діти роблять вигляд, що вивчають 22 предмети в школі, а після цього ще йдуть до репетиторів і вивчають поглиблено те, що їм цікаво насправді”, – пояснила радниця міністра.

Вона зазначила, що в Новій українській школі навчатимуть за новими підходами, і в старшій школі учні зможуть обирати 50% предметів.

“Дитина після 9 класу вже може прийняти рішення, до чого в неї є схильність, вибрати чи академічний профіль, чи професійну освіту. У старшій школі буде багато уваги приділятися професійній орієнтації, щоб дитини прийняла це рішення усвідомлено”, – сказала Іванна Коберник.

Також вона наголосила, що зараз при п’ятиденному робочому тижні українські діти вчаться найменше днів на рік в Європі. При цьому, вони мають найбільш перенавантажений робочй день - маючи по 8 уроків, вони витрачають по 4 години на домашні завдання.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада ухвалила новий закон “Про освіту”, а 28 вересня він набув чинності. Він запроваджує 12-річну середню освіту.

Міністр освіти Лілія Гриневич заявляла, що 12-річне навчання потрібне, щоб сформувати в дитині всі компетентності, передбачені Новою українською школою, адже на це потрібно більше часу.

“Нова Українська Школа”

Фото: автор – alexraths, Depositphotos


Обговорення