Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

18 Квітня 2018

Батьки можуть стати спостерігачами тестування рівня освіти PISA

Батьки та журналісти можуть бути спостерігачами тестування рівня освіти PISA, яке триватиме в Україні з 16 квітня до 30 травня.

Про це повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій на брифінгу щодо проведення дослідження PISA.

Є процедура [спостереження], до якої може долучитися як батьківська громада, так і ЗМІ. Для цього потрібно попередньо зареєструватися в регіональному центрі [УЦОЯО]. Згодом потрібно завчасно з’явитися до навчального закладу, де відбуватиметься тестування, та мати при собі документ для підтвердження особи“, – пояснив Карандій.

Він також зазначив, що на тестуваннях будуть міжнародні спостерігачі, яких, зокрема, забезпечуватиме Організація економічного співробітництва та розвитку.

Нагадаємо, уряд виділив кошти на проведення тестування PISA в Україні. МОН затвердило перелік закладів-претендентів, учні яких можуть проходити тестування.

У 2018 році провідною галуззю для оцінювання буде читацька грамотність.

Також тестування PISA у 2018 році включатиме розділ “глобальна компетентність”, який перевірятиме уміння учнів зрозуміти та оцінити різні погляди на світ.

“Нова українська школа”

Фото: автор geralt, Pixabay


Обговорення