Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

19 Червня 2018

Четверо українців отримали золоті медалі на Олімпіаді геніїв у США

Четверо українців отримали золоті медалі на Genius Olimpiad 2018 у США.

Про це повідомив Mukachevo.net.

Одинадцятикласник із Закарпаття Валентин Фречка отримав перше місце у категорії “Наука” за свій винахід – можливість виготовляти папір із опалого листя. Окремо він отримав спеціальну відзнаку олімпіади, яких вручили тільки дві. Ця відзнака передбачає стипендію на навчання в університеті США.

Також золоті медалі отримали Катерина Малкіна (у категорії “Наука” за роботу “Метод біоутилізації поліетилену високої щільності”) та Степан Нетудихатко і Микита Фурман у дисципліні “Короткометражка”.

Срібні медалі отримали учні з Херсона Валерія Тищенко за роботу “Перетворювач тривимірних механічних коливань в електроенергію” та Максим  Терентьєв за роботу “Розробка пристроїв для покращення венозного кровообігу за допомогою електричного струму”.

Окрім того, бронзову медаль отримала одинадцятикласниця зі Львова Софія Петришин за пристрій, який перетворює цифрову інформацію у шрифт Брайля для незрячих.

Цього року в Олімпіаді геніїв брали участь понад 1300 учасників з різних країн. Золоті медалі отримали близько 10% з них. До участі у конкурсі подали понад 1600 проектів, з яких прийняли менше половини. Проекти подавали в 5 категоріях: наука, робототехніка, мистецтво, короткометражки, музика, написання креативних проектів та бізнес.

Фото: Голос Америки


Обговорення