Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

28 Грудня 2018

Для учасників ЗНО з порушеннями зору опублікували характеристики робіт і критерії оцінювання

На сайті Українського центру оцінювання якості освіти розмістили характеристики робіт та критерії оцінювання для тих, хто використовує для проходження тестування шрифт Брайля.

Про це повідомили на сайт центру.

Під час проходження зовнішнього незалежного оцінювання усі учасники, які в процесі навчання використовують шрифт Брайля, отримають тестовий зошит із завданнями сертифікаційної роботи та зошит відповідей. Відповіді на завдання мають бути записані рельєфно-крапковим шрифтом із використанням Брайлівського приладу для письма та грифеля з однієї сторони аркуша, починаючи з наступного після титульного.

У розділі “Особам, які використовують рельєфно-крапковий шрифт Брайля” розміщено адаптовані версії характеристик сертифікаційних робіт з української мови і літератури, математики, історії України, біології для осіб з порушеннями зору, критерії оцінювання завдань відкритої форми з української мови і літератури та математики.

Сертифікаційна робота з української мови і літератури  міститиме 30 завдань різних форм, зокрема й відкритої форми з розгорнутою відповіддю (власне висловлення). Для виконання тесту учасники матимуть 150 хвилин.

На виконання сертифікаційної роботи з математики відведено також 150 хвилин. Учасники повинні розв’язати 20 завдань різних форм, 2 з них – відкритої форми з розгорнутою відповіддю.

З історії України тест міститиме 40 завдань різних форм. Для виконання роботи учасники матимуть 120 хвилин.

Сертифікаційна робота з біології міститиме 32 завдання різних форм, на виконання яких відведено 120 хвилин.

Нагадаємо, МОН виносило на громадське обговорення програму ЗНО з біології для людей з порушенням зору.

Фото: УЦОЯО


Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.