Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

11 Жовтня 2017

EdCamp Ukraine збирає бібіліотеку Нової української школи

EdCamp Ukraine запускає ініціативу #книгоНУШ, метою якої є збір освітньої бібліотеки - книжок для дітей та дорослих.

“Хороші книжки – неоціненний скарб. А от яку книжку обов’язково треба прочитати тим, хто нині змінюють освіту? Для будь-якого віку, художню чи енциклопедичну, футурологічну чи філософську, про мотивацію і саморозвиток чи про дива у світі – головне, щоб говорила про важливе, змінювала парадигму мислення, надихала на зміни, допомагала розбудовувати освіту в Україні ХХІ століття”, – кажуть в організації.

Саме такі книжки ввійдуть до бібіліотеки Осередку навчання освітян упродовж життя “Біла ворона”, створеного рухом EdCamp в Україні. Вони будуть у вільному доступі, а до формування фізичної бібліотеки ключовий партнер ініціативи “Нова українська школа” збиратиме розширені анонси рекомендованих книжок онлайн.

EdCamp Ukraine попросив лідерів думок порадити книжки, які на них дуже вплинули та одночачно були б корисним для освітянської спільноти. Наприклад, Сергій Жадан уже порадив першу книгу – “Абетка” Івана Малковича.

Рекомендовані книжки можна отримати й у свою “домашню” бібліотеку. Для цього потрібно підтримати на Спільнокошті кампанію “Педагогічний апгрейд з EdCamp Ukraine” – і організація подарує примірник з особливим написом-посланням від відомої людини, яка цю книжку порадила.

EdCamp Ukraine обіцяє, що усі книжки, які у рамках флешмобу з підписами потрапляють на краудфандингову платформу, будуть придбані для бібліотеки - Осередку навчання освітян упродовж життя “Біла ворона”, створеного рухом EdCamp в Україні. Таким чином буде зібрана бібліотека Нової української школи.

Тож розказуйте про збір книжок для бібліотеки Нової української школи із хештегом #книгоНУШ!

А якщо ви хочете рекомендувати книгу для ініціативи – зв’яжіться, будь ласка, з EdCamp Ukraine: [email protected] чи у Facebook – представники організації розкажуть, як долучитися.

“Нова українська школа”

Фото: автор – chuttersnap, Unsplash


Обговорення