Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

19 Лютого 2019

Гриневич: Лише покаранням проблему булінгу не вирішити

Міністерка освіти і науки Лілія Гриневич переконана, що проблему булінгу не вирішити лише штрафами.

Про це вона сказала в ефірі телеканалу “Прямий”.

Покаранням цю проблему не вирішиш. Окрім покарання, про неї треба говорити. По-перше, потрібно навчити вчителів і психологів виявляти жертв цькування. По-друге, формувати в публічному просторі культуру, що не можна в жодному разі ображати гідність іншої людини”, – зазначила Гриневич.

Міністерка переконана, що людина має два вибори, стаючи свідком цькування: або замовчувати і ставати співучасником, або голосно про це говорити.

Зараз закон передбачив процедуру, що потрібно робити, якщо ти побачив цькування когось або сам став жертвою, – додала очільниця МОН.

Нагадаємо, український суд вперше виніс вирок про штраф за булінг.

18 грудня 2018 року Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає штрафи за цькування у школі.

Так, за фізичне або моральне насильство, а також агресію в будь-якій формі загрожуватиме штраф – від 40 до 850 грн. Цю суму виплачуватимуть батьки кривдника, якщо він ще не може відповідати перед законом.

За завдання кривди особливої жорстокості відносно неповнолітнього будуть стягувати кошти в розмірі від 1700 до 3400 грн. 

Водночас, керівників шкіл штрафуватимуть за приховування булінгу – від 850 до 1700 грн.

Детальніше про новий закон читайте в нашому матеріалі “Штрафи за цькування в школі. Що потрібно знати про антибулінговий закон”.

Фото: автор – ibrahim62, Pixabay


Обговорення