Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

13 Грудня 2017

Кабмін затвердив План заходів для реалізації реформи освіти

Кабінет Міністрів України затвердив план заходів до 2020 року, необхідних для впровадження шкільної реформи.

Таке розпорядження “Про затвердження Плану заходів на 2017-2020 роки з реалізації Концепції державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти “Нова українська школа” та перспективи впровадження на період до 2029 року” було ухвалено 13 грудня, передає прес-служба МОН.

“Цей план чітко визначає заходи до 2020 року, необхідні для старту Нової української школи. Йдеться про запуск нових державних стандартів, друк сучасних підручників, запровадження концептуальних засад нової системи підготовки та професійного зростання вчителів, створення нової структури школи”, – пояснила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Заплановані заходи стосуються приведення змісту освіти у відповідність до компетентнісного підходу, забезпечення рівного доступу до якісної освіти всіх учнів, розширення автономії закладів освіти в складанні власних освітніх програм, а також запровадження трирічної старшої профільної школи.

Відповідно до Плану заходів, протягом місяця центральні органи виконавчої влади, обласні та Київська державні адміністрації мають розробити свої документи, за якими вони працюватимуть.

У прес-службі МОН зазначають, що, окрім плану заходів до 2020 року, документ містить візію змін, які необхідно здійснити з 2020 до 2029 року.

Фото: автор – [email protected], Depositphotos


Обговорення