Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

30 Жовтня 2017

МОН хоче запровадити англомовне викладання деяких предметів у школі

У Міністерстві освіти і науки хочуть підвищити рівень володіння українцями іноземних мов, зокрема запровадивши навчання деяких предметів англійською чи іншою мовою Європейського Союзу.

Про це заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич в ефірі телеканалу “ZIK”.

Гриневич стверджує, що для міністерства дуже важливо, аби школярі володіли мовами ЄС. Тому зараз збільшується частка викладання, наприклад, англійської, німецької та французької мов.

У нас є елітарні школи з поглибленим вивченням іноземних мов. І батьки намагаються потрапити в них. Суть полягає в тому, щоб ми могли у всіх школах України збільшити кількість годин для іноземних мов, а також запровадити викладання деяких предметів, наприклад, англійською мовою. Це важкий шлях  нам потрібні вчителі, методики навчання. Але нам треба вивести знання англійської із елітарної можливості до того, що неї повинен володіти кожен випускник загальної середньої школи“,  зазначила Гриневич.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада ухвалила новий закон “Про освіту”, за яким однією з компетентностей, яку повинні мати випускники шкіл, є володіння іноземними мовами.

“Нова українська школа”

Фото: Unsplash


Обговорення