Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

5 Березня 2018

МОН винесло на обговорення порядок зарахування, відрахування та переведення учнів

Міністерство освіти і науки винесло на громадське обговорення порядок зарахування, відрахування та переведення учнів.

Проект наказу “Про затвердження Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти” оприлюднили на сайті МОН.

Цей порядок має регулювати зарахування, відрахування та переведення учнів у школах, гімназіях та ліцеях.

Для зарахування дитини до 1 класу один з батьків дитини особисто має подати до закладу освіти заяву та інші документи […] не пізніше 31 травня. Заява подається до закладу освіти, за яким закріплена територія обслуговування, на якій проживає ця дитина. Крім того, один з батьків дитини за його вибором може подати заяви до інших закладів освіти для зарахування на вільні місця“, – йдеться у документі.

У проекті порядку зазначено, що для першочергового зарахування до першого класу батьки мають подати копію документа, який підтвердить, що дитина або хтось із батьтків проживає/перебуває на закріпленій за відповідною школою території. Про повний перелік таких документів читайте у проекті порядку нижче.

Право на першочергове зарахування також мають діти, чиї рідні брати чи сестри начаються в цій школі, або батьки, які там працюють. У другу чергу (тобто на вільні місця) дітей пропонують зарахововувати за принципом віку – тих, хто старший.

Завантажити документ можна за цим посиланням.

Пропозиції та зауваження можна надсилати до 25 березня на електронну адресу [email protected].

Раніше у МОН повідомили, що розробляють процедуру зарахування дітей до перших класів, за якою дитина гарантовано зможе вчитись за місцем проживання, проте матиме змогу піти й в іншу школу, якщо там будуть вільні місця.

Нагадаємо, 5 вересня 2017 року Верховна Рада ухвалила новий закон “Про освіту”, який передбачає рівний доступ до загальної середньої освіти.

Також раніше заступник міністра освіти і науки Павло Хобзей зазначав, що з 2018 року першокласники, які проживають на території обслуговування школи, зможуть піти до навчального закладу без конкурсу.

Фото: автор – Syda_Productions, Depositphotos


Обговорення