Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

28 Січня 2019

Середня та старша школи також отримають фінансову підтримку – радниця міністерки

У бюджеті на 2019 рік закладено 1,5 мільярда гривень на покращення якості освіти, які підуть на державні програми в тому числі для середньої та старшої шкіл.

Про це повідомила радниця міністерки освіти і науки Іванна Коберник в ефірі Радіо НВ.

Минулого року уряд виділив 1 мільярд гривень на освітній простір в початковій школі. Це значна одномоментна інвестиція  ніколи стільки в один момент не виділялося”, – зазначила радниця міністерки.

Вона також розповіла, що в бюджеті на 2019 рік закладено уже 1,2 мільярда гривень на освітній простір в початковій школі.

Ще 1,5 мільярда гривень закладено на покращення якості освіти. Це важливо зазначити, тому що це означає, що не лише в початковій школі відбуватимуться зміни, а й в середній та старшій також.

Поки Міністерство фінансів не підпише державні програми, важко сказати, яким буде конкретний розподіл. Але я можу назвати, що це знову буде підтримка опорних шкіл, програма “Шкільний автобус”, природничі кабінети, – повідомила Коберник.

Окрім того, за ці кошти МОН передбачило програму з облаштування туалетів усередині шкіл. За офіційними даними, зараз близько 1000 шкіл мають туалети на вулиці.

“Нова українська школа”

Фото: автор – Sprachschuleaktiv, Pixabay


Обговорення