Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

10 Січня 2018

Цього року в тест PISA включать розділ “Глобальна компетентність”. Що це?

Тестування рівня освіти PISA 2018 року включатиме розділ “глобальна компетентність”, який перевірятиме уміння учнів зрозуміти та оцінити різні погляди на світ.

Про це повідомляє “The Pie News“.

Розділ також перевірятиме уміння з повагою взаємодіяти з людьми. Тут будуть завдання щодо феномену “фейкових новин”, глобального потепління і расизму.

Керівник Огранізації економічної співпраці і розвитку (OECD) Андреас Шляйхер зазначив, що новий розділ заснований на предметі вивчення місцевих, глобальних і культурно значущих подій; розуміння світоглядів інших людей; вміння вживати заходів для колективного благополуччя та сталого розвитку.

Тестування у цьому розділі складатиметься з двох частин. Перша – когнітивний тест, за допомогою якого учнів перевірятимуть на здатність критично оцінювати новинні матеріали про глобальні проблеми, розуміння зовнішнього впливу на світогляд та вміння спілкуватися з іншими в міжкультурних контекстах.

Друга частина – довідкова анкета. Тут будуть питання щодо обізнаності про глобальні події, мовних компетентностей та цінностей, яких дотримуються учні.

Фото: pexels.com


Обговорення