Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

13 Жовтня 2017

У чотирьох навчальних закладах Львова запровадять “Школу повного дня”

Чотири львівські школи стануть пілотними в проекті “Школа повного дня”, за яким навчання триватиме по 8 годин на день та включатиме відвідування екскурсій та гуртків.

Про це повідомила начальниця управління освіти Львівської міськради Зоряна Довганик, передає “Galinfo”.

13 жовтня виконавчий комітет ЛМР затвердив положення про “Школу повного дня”

Навчально-виховний процес триватиме впродовж восьми годин. У першій половині дня буде навчальна діяльність, фронтальна, групова, інтерактивна. Друга половина дня обов’язково включатиме розвиткову та пізнавальну діяльності. Щодня діти матимуть змогу брати участь у різноманітних екскурсіях та відвідувати гуртки” зазначила Довганик.

Після 16.00 вони або йдуть додому, або ж залишаються в групі продовженого дня та відвідуватимуть гуртки, які будуть працювати в школі“,  додала вона.

У таких класах працюватимуть два вчителя. Тому управління освіти хоче погодити внесення змін до штатних розписів окремих навчальних закладів. Це потрібно, щоб набрати нових вчителів або керівників гуртків.

Довганик зазначила, що поки зголосилися чотири навчальні заклади, які першими хочуть спробувати такий експеримент.

Для батьків такі класи будуть безкоштовними  витрати на нових педагогів візьме на себе управлінням освіти.

Окрім того, за словами начальниці управління, для дітей буде організовано одноразове харчування згідно з чинним законодавством, яке забезпечуватиме місто. Друге харчування, за бажанням батьків, може проводитись додатково за їхню платню.

Вона наголосила, що цей проект відрізняється від звичної групи продовженого дня.

“У групі продовженого дня, як правило, зібрані діти 1-2 та 3-4 класів. У цьому випадку кожен клас займається окремо і навчання триває до 16.00” сказала Довганик.

Фото: автор – Joseph Chan, Unsplash


Обговорення