Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

3 Листопада 2017

У проекті бюджету закладено підвищення зарплати педагогів на 1 тарифний розряд

У проекті бюджету на 2018 рік передбачено підвищення зарплати педагогів на один тарифний розряд, а також 20% фіксованих надбавок за престижність для всіх вчителів, а для найкращих  на 30%.

Про це зазначили на зустрічі міністра освіти і науки Лілії Гриневич з керівниками обласних управлінь освіти, передає прес-служба МОН.

Якщо зараз обсяг надбавки за престижність – рішення місцевої влади, то з 2018-го ми робимо її обов’язковою. Очевидно, що ці гроші передбачені в межах освітньої субвенції, яку ми даємо на зарплати вчителів з держбюджету. Найкращі педагоги  наприклад, ті, що візьмуть перший клас в межах реформи НУШ, вчителі в інклюзивних класах та інші  мають отримати надбавку на рівні 30%“,  пояснила Гриневич.

Окрім того, керівників управлінь освіти занепокоїло, що державну субвенцію в наступному році планують підвищити на 18%, а не на 25%.

Заступник міністра освіти і науки Павло Хобзей запевнив, що виділених грошей вистачить на підвищення зарплат.

У нас наприкінці 2017 року залишиться 6 млрд невикористаної освітньої субвенції  тобто це ті кошти, які ми дали вам на місця на зарплати вчителям, а ви їх вже фізично до кінця року не використаєте“,  зазначив Хобзей.

Тобто, за його словами, з виділених на 2017 рік 50,5 млрд гривень на зарплати педагогам витратять лише 44,5 млрд. На 2018 рік у проекті бюджету закладено уже 61,3 млрд гривень, тобто реально на заплати має бути витрачено на 16,8 млрд або 37,8% більше.

Водночас невикористані 6 млрд планують витратити на матеріально-технічне забезпечення та інші потреби освіти в наступному році.

Нагадаємо, раніше вчителів просунули на два тарифні розряди в Єдиній тарифній сітці.

До 2023 року мінімальний оклад педагогічних працівників має скласти чотири прожиткові мінімуми, а потім – три мінімальні заробітні плати.

Також вже цьогоріч планується знову просунути педагогічних працівників у Єдиній тарифній сітці на один тарифний розряд.

Фото: pexels.com


Обговорення