Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

28 Лютого 2019

Уряд розподілив понад 500 мільйонів інклюзивної субвенції

Кабмін розподілив 504,5 мільйона гривень інклюзивної субвенції, з яких 353,3 мільйона спрямовані на підтримку дітей з особливими освітніми потребами в школах.

Відповідну постанову уряд ухвалив на засіданні 27 лютого, передає прес-служба МОН.

Цьогоріч ми вперше спрямовуємо гроші на підтримку інклюзії не лише у школах, а й у дитсадках, а також у закладах професійної освіти. Окрім цього, з понад 504 мільйонів гривень 39 будуть використані для дообладнання наших інклюзивно-ресурсних центрів. Нагадую, що зараз вже створено більш як 500 таких центрів, а до кінця року їх має бути вже 700″, – розповіла міністерка освіти і науки Лілія Гриневич.

Для забезпечення інклюзії в дитсадках використають 37,2 мільйона гривень, а для підтримки спеціальних груп у закладах професійної освіти – 24,8 мільйона.

Цього року також закуплять ще 200 методик для комплексної оцінки розвитку дітей з особливими освітніми потребами. Минулого року вже закупили 500 таких методик для ІРЦ, які вже працюють. У березні працівників центрів почнуть вчити працювати з ними.

Окрім того, 1 мільйон гривень використають на розвиток та підтримку електронної системи, з якою працюватимуть батьки дитини з особливими потребами, фахівці ІРЦ та школа. У цій системі батьки зможуть зареєструватись на прийом в ІРЦ. Також тут зберігатимуться висновки щодо освітніх потреб дітей та фіксуватимуться корекційні послуги, які отримували учні.

Нагадаємо, безперешкодний доступ до 1 поверху забезпечений у 11 560 українських школах, що є 74% від загальної кількості закладів.

У Дніпропетровській області понад 20% шкіл упровадили інклюзивне навчання.

Читайте також наші матеріали “Відповідаємо на запитання. Робота в інклюзивних класах”“Відповідаємо на запитання. Робота в інклюзивних класах (Частина 2)” та “Відповідаємо на запитання. Робота в інклюзивних класах (Частина 3)”.

Окрім того, за цим посиланням ви можете дізнатись адреси і контакти ІРЦ.

Фото взяте з fb-сторінки МОН


Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.