Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

4 Січня 2019

Усі регіони матимуть гарантовану, але необов’язкову кількість місць для сертифікації – Гриневич

Аби педагоги кожної з областей могли взяти участь у добровільній сертифікації, усі регіони матимуть гарантовану, але необов’язкову кількість місць, яку зможуть зайняти вчителі початкової школи саме цього регіону. Гарантована чисельність встановлюється пропорційно до кількості класів, а, значить, і вчителів початкової школи в кожному з регіонів.

Про це йдеться на сайті МОН.

За словами міністерки освіти і науки Лілії Гриневич, 2019-го року в сертифікації зможуть взяти участь обмежена кількість вчителів – тільки 1 тисяча із майже півмільйона педагогів, які працюють в Україні. Йдеться про менш як 0,2% від загальної кількості вчителів.

Міністерка наголосила, що сертифікація добровільна – це вимога, закріплена як законом “Про освіту”, так і нещодавно затвердженим положенням про сертифікацію.

“Щоб це нагадати, ми також написали та розіслали додатковий лист “Про добровільність сертифікації педагогічних працівників” на усі управління освіти, де підкреслили, що участь у сертифікації відбувається на добровільних засадах та виключно за ініціативою педагогічного працівника.

Ми також закликали утриматися від будь-яких дій, які можна тлумачити як тиск, примус, спонукання, прохання тощо педагогічних працівників щодо проходження чи непроходження сертифікації. Ця справа виключно добровільна і жодні заходи адміністративного впливу неприпустимі. Це надзвичайно важливо для подальшого напрацювання механізмів сертифікації  як інструменту державної політики”, – повідомила Лілія Гриневич.

З огляду на кількість початкових класів, найбільше гарантованих, але необов’язкових для заповнення місць, отримають Львівська – 71, Дніпропетровська – 68 та Одеська область – 62. Найменша кількість вчителів, що зможуть взяти участь у добровільній сертифікації, передбачена для Луганської області – 15 місць.

Ознайомитись з кількістю місць для інших областей можна за цим посиланням.

Зареєструватися на сертифікацію можна буде на сайті Українського центру оцінювання якості освіти з 15 січня до 1 лютого 2019 року включно.

Нагадаємо, уряд затвердив положення про сертифікацію вчителів.

Фото: автор – mohamed_hassan, Pixabay


Обговорення