701
0
Сьогодні, у Міжнародний день шкільного харчування, Держпродспоживслужба відзначає досягнення у реформуванні системи харчування в українських школах.
Про це повідомив Урядовий портал.
Реформа шкільного харчування, ініційована у 2020 році першою леді Оленою Зеленською, триває навіть в умовах повномасштабної війни. Голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук наголошує, що кожного року Україна робить крок вперед у забезпеченні рівного доступу до здорового харчування для всіх школярів – від великих міст до найвіддаленіших сіл.
За час реформи вдалося досягти значних результатів:
У 2024-2025 навчальному році спостерігається зменшення використання базової кухні на користь опорних кухонь, фабрик-кухонь та кейтерингових послуг. Ці моделі допомагають вирішувати виклики, з якими стикається система харчування через війну, зокрема проблеми з логістикою, відключення електроенергії та нестачу персоналу.
Держпродспоживслужба спільно з освітніми установами продовжує працювати над покращенням якості харчування в українських школах. Завдяки спільним зусиллям уже вдалося модернізувати харчоблоки, впровадити сучасні технології приготування страв та забезпечити учнів здоровими й безпечними обідами.
Нагадаємо, медіа “НУШ” повідомляло про розподіл державної субвенції на харчування учнів початкових класів
Фото – freepik
Обговорення