Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

26 Вересня 2024

Освітян запрошують взяти участь у новій хвилі “Шкільного уроку волонтерства”: як отримати матеріали для проведення заняття

Педагогів і педагогинь запрошують доєднатися до нової хвилі проєкту “Шкільний урок волонтерства” для учнів 8–11-х класів. Ініціатива покликана розповісти школярам і школяркам про види та принципи волонтерської діяльності й надихнути їх впливати на розв’язання соціальних проблем у своєму місті, громаді та країні.

Про це “НУШ” розповіли організатори – ГО “Українська Волонтерська Служба”.

Для участі в проєкті вчителям і вчителькам необхідно заповнити анкету за посиланням.

За даними дослідження УВС, 51% учнів і учениць, які вже відвідали уроки волонтерства, хоча б один раз займалися волонтерською діяльністю. Водночас діти вказували, що байдужість до проблем і недостатнє розуміння волонтерства серед місцевих мешканців часто впливають на їхню мотивацію допомагати.

Освітянам, які захочуть провести заняття у своїх школах, організатори нададуть усі необхідні матеріали:

  • методичний посібник для вчителя;
  • план уроку;
  • презентацію;
  • роздаткові матеріали для вправ.

Їх учителі й учительки зможуть адаптувати під умови класу / аудиторії, а також під онлайн- або офлайн-формат уроку.

Крім того, освітяни й освітянки, які візьмуть участь у проєкті, отримають сертифікати (обсягом 1 кредит ЄКТС). Адже навесні 2024 року “Шкільний урок волонтерства” став частиною програми підвищення кваліфікації “Теорія і практика волонтерства в закладах загальної середньої освіти”.

Як розповіли організатори, уроки волонтерства також можуть проводити:

  • громадські активісти,
  • волонтери
  • і навіть учні старших класів.

“На прикладі учасників проєкту ми бачимо, що волонтерство допомагає підліткам покращити власний емоційний стан і краще справлятися з викликами, аби й надалі жити, навчатися та зростати в Україні. Участь у волонтерських проєктах, чи то прибирання в парку, чи виготовлення енергетичних батончиків, допомагає учням відчути зв’язок з іншими, створити безпечне середовище навколо себе та повірити у власні сили”, – пояснила Анна Бондаренко, засновниця та керівниця УВС.

Зокрема, торік ініціатива вже обʼєднала понад 2 480 шкіл, де провели уроки про основи волонтерства для більше ніж 112 000 учнів і учениць.

Докладніше дізнатися про проєкт усі охочі можуть за посиланням.

Раніше ми розповідали, що до Всеукраїнського уроку волонтерства долучилися українські зірки.

Титульне фото: ГО “Українська Волонтерська Служба”


Обговорення