Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

11 Жовтня 2024

“Свої, українські, невивчені”: слухайте аудіоуроки про видатних і талановитих українців від “Вчися вухами”

Для вчителів і учнів доступна добірка аудіоуроків “Свої, українські, невивчені” від проєкту “Вчися вухами” про видатних і талановитих українців, які були не лише визначними фахівцями у своїй галузі, а й патріотами України. Зокрема, слухачі й слухачки зможуть докладніше дізнатися про про життя та роботу істориків, аграріїв, винахідників, фізиків, конструкторів, митців, меценатів і бізнесменів.

Прослухати уроки можна за посиланням.

Станом на 10 жовтня 2024 року на сайті “Вчися вухами” від ГО “Смарт освіта” є 9 аудіоуроків із запланованих 15. У них історикині та історики Ірина Вишня, Антоніна Макаревич, Інна Ковалишена та Ігор Стамбол розповідають про особисте життя та роботу:

На сайті проєкту до кожного уроку також підібрані клас і місяць, коли варто запропонувати учнівству докладніше дізнатися про кожного з діячів.

Наразі триває робота над добіркою, тому найближчим часом для педагогів і школярів будуть доступні нові аудіоматеріали.

Нагадаємо, що проєкт “Вчися вухами” – це безоплатні аудіоуроки для учнів 6–11-х класів. Вони не заміняють вчителя в класі, але допомагають опанувати тему та зменшити освітні втрати – під час відключень електроенергії, в укритті, за кордоном чи для додаткової освіти.

На сайті та подкаст-платформах вже є понад 500 уроків із:

  • історії України;
  • всесвітньої;
  • історії Криму;
  • української мови;
  • української літератури.

Середня тривалість кожного аудіоуроку – 15–20 хвилин. Це оптимальний час для засвоєння матеріалу без перевантаження інформацією. До кожного уроку на сайті також є невелике завдання (кілька тестів або тема для есе), яке допоможе користувачам і користувачкам перевірити, як вони засвоїли матеріал.

Окрім офіційного сайту аудіоуроки можна також послухати на одній із популярних подкаст- і відеоплатформ:

Проєкт “Вчися вухами” реалізовує ГО “Смарт Освіта” в межах співпраці з ChildFund Deutschland і Educo та фінансування Sternstunden.


Обговорення