Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

23 Серпня 2017

EdEra запустила онлайн-курс з основ права: дискусії, реальні приклади та анімація

Онлайн-платформа EdEra запустила безкоштовний онлайн-курс з основ права “Людина та держава. Правила гри”.

Повідомлення про це з’явилось на Facebook-сторінці проекту.

“Кожна людина має знати свої права, вміти їх застосовувати та запобігати їх порушенню, а в разі потреби – звертатися за захистом. […] Проте часто викладання права зводять до сухого розгляду нормативних актів і теорії. Такий підхід применшує актуальність права, його цінність для кожної людини та, найголовніше, зацікавленість у вивченні. Тому EdEra створила онлайн-курс, що за своїми змістовим наповненням і форматом викладу матеріалу не має аналогів в Україні”, – зазначено на сторінці EdEra.

Реєстрація на курс вже доступна за цим посиланням, саме ж навчання розпочнеться 7 вересня.

Кожну тему курсу розглядатимуть два модератори – Ігор Конопка та Діана Даюб – які, як зазначив керівник EdEra Ілля Філіпов, разом зі слухачами “приходитимуть” до експертів з певних тем та дискутувати з ними.

“Щоб це все вийшло структуровано і систематизовано, усі сценарії ми прописували заздалегідь, а потім стежили за розвитком під час живого запису. На ключові “живі” кадри м’яко лягають стильні анімації і теоретичні слайди, які дозволяють студентам розставити якорі теорії в досліджуваному матеріалі”, – написав Ілля Філіпов у Facebook.

Як зазначають розробники курсу, у ньому не буде монотонного викладу матеріалу, адже кожну лекцію зроблено у форматі дискусій з елементами анімованих презентацій, з чималою кількістю реальних прикладів.

Окрім того, навчання передбачає виконання інтерактивних вправ, участь в онлайн-обговореннях та відеоконференціях. По завершенню навчання учасники отримають електронний сертифікат.

За словами Іллі Філіпова, цей курс може бути корисним як учителям, так і старшокласникам, а також усім іншим, кого цікавить ця тема.

До розробки курсу долучилися Президент Європейського комітету з питань запобігання катуванням Микола Гнатовський, представник Уповноваженого з прав людини Ірина Кушнір, доцент кафедри теорії держави та права в Національному університеті ім. Ярослава Мудрого Дмитро Вовк, експерт з конституційного права Олександр Москалюк, а також представники міжнародних організацій – ОБСЄ в Україні, Ради Європи, ЮНІСЕФ та інших.

“Нова Українська Школа”

Фото: автор – Lukas Blazek, Unsplash


Обговорення