2 598
0
Мінекономіки затвердило методичні рекомендації щодо особливостей закупівель у сфері організації харчування в школі.
Про це повідомили на сайті міністерства.
Рекомендації включають:
“Дотримання методичних рекомендацій допоможе замовникам та учасникам публічних закупівель організовувати і проводити тендери у сфері організації харчування в закладах освіти у повній відповідності до чинного законодавства, а також попередити ймовірність постачання до шкільних їдалень небезпечних або неякісних харчових продуктів“, – запевнив заступник міністра економіки Сергій Глущенко.
Ознайомитися з рекомендаціями можна в цьому документі:
2208Як зазначають у Мінекономіки, рекомендації розроблені спільно з Міністерством освіти і науки, Міністерством охорони здоров’я, Держпродспоживслужбою, Держаудитслужбою, Антимонопольним комітетом та експертами міжнародних проєктів.
Для їх розроблення обстежили 500 українських шкіл, що “виявило низку проблем у сучасній системі шкільного харчування, у тому числі пов’язаних із процедурами закупівель”.
Фото: автор – monkeybusiness, Depositphotos
Обговорення