Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

16 Грудня 2020

Освітній комітет не підтримав кандидатуру Шкарлета на посаду міністра освіти і науки

Освітній комітет парламенту не підтримав призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки.

Про це повідомила секретарка комітету, народна депутатка від “Голосу” Наталія Піпа на своїй fb-сторінці.

Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій не підтримав кандидатури Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти [і науки]. Рекомендував залу ВРУ завтра визначитися. Тож відповідь ми отримаємо завтра в залі”, – написала вона.

Водночас, у коментарі “Новій українській школі” Наталія Піпа повідомила, що Верховна Рада планує розглядати призначення Шкарлета на посаду міністра завтра, 17 грудня.

Також вона зазначила, що Шкарлет не був присутній на засіданні комітету щодо розгляду його кандидатури у залі парламенту. Замість нього прийшов його заступник Андрій Вітренко.

Нагадаємо, освітні громадські організації звернулися до президента, голови Верховної Ради України, прем’єр-міністра й народних депутатів щодо неприпустимості призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки.

Звернення вже підписали ГО “Смарт освіта”, “БАТЬКИ SOS”, “Батьківський контроль”, ”Центр Інноваційної освіти “Про.Світ”, “Ре:Освіта”, Благодійна організація “Благодійний фонд “ГОФ”, ГС “Міжнародний інститут інтегрального розвитку”. Звернення відкрите до підписання.

Раніше зі зверненням до голови Верховної Ради й народних депутатів щодо можливого призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки звернулися науковці. Переглянути, хто підписався під зверненням, можна тут.

15 грудня Верховна Рада ухвалила бюджет на 2021 рік. Перед голосуванням відбулося засідання бюджетного комітету, на якому, зокрема, обговорювали освітні статті. За повідомленням голови освітнього комітету ВР Сергія Бабка, т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет не з’явився на засідання бюджетного комітету.

В ухваленому бюджеті-2021 скоротили розмір освітньої субвенції (з неї виплачують зарплатню вчителям) на близько 3 мільярдів гривень у порівнянні з проєктом документа, з якого МОН розраховував підвищення зарплатні вчителям наступного року.

Ілюстрація: скріншот ефіру телеканалу “Рада”


Обговорення