Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

22 Квітня 2022

Життя триває. Поради, як насолодитися Великоднем, не зважаючи на війну

Освітній центр Верховної Ради разом із психологинею Галиною Волошиною склав поради про те, чому важливо, попри війну, продовжувати радіти життю і не ігнорувати свята.

“Якщо ви отримали гарну звістку або просто друзі вам надіслали смішний мем – не стримуйте в собі радість. Якщо у вас наближається важлива подія (наприклад, день народження) – святкуйте, не відкладайте на потім.

Наразі у всіх емоційний стан хиткий: то вгору, то вниз. Коли ми задовольняємо свої невеликі потреби, які приносять нам задоволення, то рівень дофаміну в організмі підвищується, наш емоційний стан поступово може вирівнюватись і приходити до норми”, – ідеться в повідомленні.

А особливо це важливо для дітей.

Поради для батьків для святкування Великодня 

За можливості проведіть це свято в колі близьких. Нехай дитина допомагає в приготуванні пасок, дайте їй можливість самостійно їх прикрасити та обов’язково відмітьте її творчі здібності. Запропонуйте разом прикрасити крашанки, а потім влаштуйте конкурс “Чия крашанка красивіша?”. 

Також Освітній центр Верховної Ради пропонує кілька великодніх ігор:

🔹 “Навбитки”

Дитина тримає в руці крашанку носиком догори, а ви б’єте по ній своєю крашанкою. Потім навпаки, дитина б’є своєю крашанкою протилежним кінцем по вашій крашанці. Чия крашанка розіб’ється з обох боків, той програв та віддає свою крашанку тому, хто виграв.

🔹 “В котка”

З похилого місця з перепонами котять яйця одне за одним, намагаючись котити так, щоби попасти своєю крашанкою в крашанку партнера. Правила: хто більше попадає, той більше виграє.

🔹 “Хованки” 

Кладуть кілька шапок, під одну з них кладуть яйце. Хто відгадає, під якою шапкою лежить яйце, той виграв.

🔹 “Прокоти в ворітця” 

Разом із дитиною розкрутіть свої крашанки на траві (підлозі). Чия крашанка довше крутиться, той виграє і забирає обидві крашанки собі.   

Радість, веселощі, святкування – це те, що пов’язує нас із довоєнним періодом; це те, що надає змогу відновлювати та підтримувати свій емоційний баланс; це те, що дарує віру на краще та наближає нас із кожним днем до перемоги!

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – rfphoto, Depositphotos


Обговорення