Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

17 Квітня 2023

Портал про безпечну поведінку дітей в інтернеті: корисні матеріали для батьків та вчителів

Освітня платформа, покликана збільшити обізнаність про ризики для дітей в інтернеті, доступна для освітян та батьків.

Про це нагадує ГС “Освіторія”.

Ресурс можна відвідати за посиланням. Його розробила громадська організація #stop_sexтинг.

Згідно з дослідженням, яке в Європейському Союзі провели серед 8 000 підлітків, ризикована онлайн-поведінка в молоді стає нормою. Опитування показало, що кожна четверта дитина тролила когось в інтернеті, кожна восьма – брала участь в онлайн-домаганнях, кожна п’ята займалася секстингом, а 4 з 10 підлітків дивилися порнографію.

Крім того, для українських дітей поруч із загальними загрозами (секстингу, грумінгу, сексторшену, надмірного часу онлайн, кібербулінгу) існують загрози, що відповідають часу війни: дезінформація, залучення дітей до співпраці з окупантами тощо.

На онлайн-платформі можна знайти матеріали для проведення уроків, методичні посібники, тематичні книги й фільми, VR-квест, онлайн-виставку та останні новини. Крім того, на платформі працює запис на консультацію з психологом і портал повідомлень про матеріали, що зображують сексуальне насильство над дітьми. Портал працює як лінія звітування: ці повідомлення допомагають захистити дітей та не допустити їх подальшої сексуальної експлуатації.

Читайте також: “Уроки про безпечну поведінку в інтернеті: докладні рекомендації для вчителів”.

Фото: #stop_sexтинг


Обговорення