Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

1 Серпня 2023

Зміни в порядку ведення обліку дітей: триває громадське обговорення проєкту постанови КМУ

Освітян запрошують до громадського обговорення проєкту постанови Кабінету Міністрів щодо змін в Порядку обліку дітей дошкільного та шкільного віку.

Документ доступний за посиланням на сайті Міністерства освіти і науки України.

Зауваження та пропозиції до проєкту постанови прийматимуть у довільній формі до 14 серпня 2023 року на електронну адресу [email protected].

Зокрема, у проєкті вказано: “У разі відсутності учнів на навчальних заняттях протягом 10 робочих днів підряд з невідомих або без поважних причин відповідальна особа закладу освіти змінює у відповідному профілі дитини інформацію шляхом внесення відмітки “неохоплена(ий) навчанням””.

Надалі ця інформація має бути опрацьована відповідальними особами органів управління у сфері освіти та направлена до територіального органу Національної поліції та служби у справах дітей через АІКОМ.

Згідно проєкту постанови, відповідальність за створення пошукових запитів щодо дітей, неохоплених навчанням, та проведення діяльності, пов’язаної із їхнім поверненням, покладатиметься не на вчителів, а на працівників органів Національної поліції та служби у справах дітей.

Читайте також: “Із сірих конструкцій у центри життя”: у МОН працюють над дитиноцентричною концепцією відбудови шкіл”.

Титульне фото: автор – Wawan AK, dribbble.com


Обговорення