Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

29 Серпня 2023

Єдина стратегія відбудови й “зелений” підхід: як міжнародні партнери бачать відновлення освітнього процесу в Україні

Уряд України розробить комплексний стратегічний документ з відновлення й відбудови держави, на який Світовий Банк, країни-члени ЄС та інші фінансові інституції виділять 50 мільярдів євро. План має включати також реабілітацію учасників освітнього процесу й відновлення освітньої інфраструктури.

Докладніше про це представники міжнародних організацій розповіли на Серпневій конференції під час панелі “Role of the international partners in recovery and rebuilding”.

Усі вони зазначили, що освіта є однією з ключових галузей у відбудові, а в її фокусі має бути дитина та її потреби.

Іноземні партнери також рекомендують Україні розробити спільний підхід до відновлення ЗО, аби садочки, школи й університети можна було реконструювати за єдиною системою та зробити їх більш сучасними.

Зокрема, Світовий Банк уже виділив на відновлення закладів освіти України 9 мільярдів доларів і ця цифра не є остаточною.

Крім того, партнери та донори особливу увагу звертають на впровадження “зеленого” підходу під час відбудови, адже сучасні реалії передбачають більш раціональний підхід до будівництва й реконструкції та вимагають покращеної енергоефективності будівель, що особливо актуально для України в умовах пошкодженої внаслідок російської агресії енергетичної інфраструктури.

Читайте також: “Заступник міністра освіти і науки розповів, чи будуть українські школярі цього року забезпечені підручниками”.

Титульне фото: скриншот прямої трансляції МОН


Обговорення