Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

8 Вересня 2023

Життя дитини в інтернеті – слухайте новий випуск подкасту “Хороших батьків не блокують”

У сучасному світі немає чіткої межі між онлайном і офлайном, а нові покоління не можуть уявити своє життя без інтернету та гаджетів 24/7. Тому коли в дітей виникають проблеми в мережі, а батьки рекомендують просто вимкнути телефон, у голові молоді це не вкладається. Між тим діти та підлітки можуть легко потрапляти під вплив інших людей в соціальних мережах, наприклад, експериментувати із зовнішнім виглядом, переймати чужі думки й погляди тощо.

  • Як соцмережі можуть викликати проблеми зі здоров’ям у дітей?
  • Як впливають на дітей і підлітків блогери та віртуальні лідери думок?
  • Чому соціальні мережі мають такий вплив на цінності наших дітей?

Про це розповідають у 6 епізоді подкасту “Хороших батьків не блокують” від #stop_sexтинг у співпраці з The Ukrainians Media. Запрошеним експертом стала Анна Просвєтова – психологиня, авторка й ведуча навчальних курсів для батьків із системного та гармонійного виховання дітей.

Про це “Новій українській школі” повідомили автори подкасту.

Послухати подкаст можна за посиланням.

Третина опитаних дітей стверджують, що їм набагато легше бути собою в онлайні, ніж в офлайні, а від 16% до 29% кажуть, що їм легше щось говорити або писати в інтернеті, ніж наживо.

Однак інтернет приховує у собі доволі багато загроз, а тому батькам необхідно звернути увагу на онлайн-життя своєї дитини. Зокрема, експерти рекомендують:

  • не відбирати у дітей їхні гаджети: для дитини онлайн-життя – невіддільна частина її реальності, а тому його не варто демонізувати;
  • подивитися на онлайн-життя як на інструмент для навчання, самореалізації та корисної комунікації;
  • стати для дитини прикладом для наслідування: якщо ви хвилюєтеся, що дитина знайде собі шкідливого кумира серед блогерів, то станьте для неї прикладом самі;
  • цікавитися, що саме захоплює дитину в тому чи іншому онлайн-контенті, чи інфлюенсері.
  • наповнити час дитини офлайн-розвагами та встановити обмежувальні правила, яких чесно будуть дотримуватись усі члени родини (наприклад, використовувати телефони 2-3 години на день або обідати й вечеряти без гаджетів).

І найголовніше – батькам варто спілкуватися зі своєю дитиною, дослухатися до неї та сприймати на рівних. Так її самооцінка не потребуватиме додаткового схвалення в соціальних мережах.

Читайте також: “Інтимні фото дитини потрапили в мережу: що батькам треба знати про секстинг і підлітків”.

Титульне фото та фото в тексті – #stop_sexтинг


Обговорення