Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

10 Жовтня 2023

Освітян, учнів і батьків запрошують на безплатну виставу в Києві про дитинство Олександра Довженка

Прем’єра вистави “Гарбузик” за мотивами твору Олександра Довженка “Зачарована Десна” від театру ляльок “Равлик” відбудеться в Києві 14, 15 та 20 жовтня.

Про це повідомили організатори заходу.

Щоб потрапити на прем’єру, необхідно заповнити google-форму за посиланням (за умови реєстрації, відвідування заходу безплатне).

Вистава відбудеться за адресою вулиця Волоська, 19/22 (Samosad):

  • 14 жовтня об 11:00 та 18:00;
  • 15 жовтня об 11:00 та 18:00;
  • 20 жовтня о 18:00.

В основу вистави “Гарбузик” лягли спогади самого кіномитця. Разом із хлопцем із маленького села під Десною, дорослі та діти запитають себе “Хто я?” та поринуть у світ дитинства. Глядачі зможуть поглянути на все очима маленького Сашка, який тільки-но пізнає перший гріх, бачить косовицю та проживає перші навчальні дні в школі.

Як зазначають організатори, вистава покликана допомогти українцям подолати наслідки травматичного досвіду через спогади про безтурботне дитинство. І хоч воно, безперечно, у кожного унікальне, але водночас українці від заходу до сходу повʼязані спільною памʼяттю, яка з покоління в покоління допомагає відроджувати та захищати національну ідентичність.

Читайте також: “Я був багато хвалений і не раз осуджений за свої роботи”: 37 цікавих фактів про Олександра Довженка до дня його народження”.

Титульне фото: ляльковий театр “Равлик”


Обговорення