Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

27 Жовтня 2023

Учителів запрошують стати тренерами з цифрового навчання

Педагогів 1-12 класів з усіх шкільних дисциплін запрошують взяти участь у першому етапі проєкту “ДІЗНайся: про дистанційне і змішане навчання” та стати тренерами з цифрового навчання у своїх областях.

Про це повідомили організатори – Міністерство освіти і науки України та Громадська спілка “Освіторія”.

Зареєструватися всі охочі можуть до 5 листопада 2023 року, заповнивши google-форму за посиланням. Відбір тренерів відбуватиметься на основі мотиваційної форми та досвіду. Результати організатори повідомлять 16 листопада.

Згідно з даними міжнародних та українських досліджень, у світі спостерігається зниження успішності учнів. В Україні ця ситуація ускладнилася спочатку пандемією Covid-19, а нині повномасштабною війною, яку розпочала росія. Зокрема, у першому півріччі 2022-2023 навчального року лише 15% закладів освіти держави працювали очно, 33% – дистанційно, а 51% – змішано. Цьогоріч приблизно 1 мільйон учнів змушені перейти виключно на дистанційну форму навчання. Особливо гостро проблема стоїть у прифронтових регіонах – східних і південних областях, де очне навчання неможливе або значно обмежене через брак укриттів та складну безпекову ситуацію.

Важливими інструментами у подоланні освітніх втрат є цифрові сервіси та ефективні стратегії дистанційного та змішаного навчання. Навчальний проєкт “ДІЗНайся: про дистанційне і змішане навчання” покликаний ознайомити вчителів із сучасними педагогічними стратегіями та технологіями проведення уроків у дистанційному та змішаному форматі, а також сприяти активному впровадженню цих рішень у навчальний процес закладів середньої освіти України.

Підготовка тренерів у межах проєкту включатиме три етапи:

  • проходження онлайн-курсу, що дає теоретичну базу та знайомить вчителів із прикладами уроків від педагогів-практиків з кожного предмета (за освітніми галузями);
  • очні тренінги в Києві для набуття та відпрацювання практичних навичок з конструювання власних уроків у різних форматах;
  • отримання сертифіката з підвищення кваліфікації на 15 годин/0,5 кредита ECTS та можливість поширювати серед освітян свого регіону набутий досвід використання сучасних технологій у дистанційному та змішаному навчанні.

Експертами проєкту стали Лілія Варченко-Троценко, доцентка Київського університету імені Бориса Грінченка та заступниця завідувача з питань змісту та досліджень НДЛ цифровізації освіти, Юрій Гайдученко, методист, учитель української мови і літератури НВК “Новопечерська школа”, Доктор Анета Хейс – експертка з питань освіти та декан факультету інтернаціоналізації в університеті Кіля (Велика Британія) та інші.

Читайте також: “Навчання через гру: для педагогів проведуть тренінги з використання Minecraft Education Edition”.

Титульне фото: freepic.com


Обговорення