Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

18 Грудня 2023

У російському Хабаровську дітям роздали грамоти з гербом України

У Хабаровську (росія) переможцям спортивних змагань серед дошкільнят з піонерболу вручили грамоти з українською символікою.

Про це повідомили на порталі “Українська правда. Життя”, посилаючись на російське пропагандистське видання “РИА Новости”.

На росії стверджують, що вчителька фізичної культури випадково роздрукувала перший ліпший шаблон з інтернету й не звернула увагу, що на грамотах був зображений український герб. Після змагань пам’ятні нагороди педагогиня вручила дітям.

Щоправда, в українських медіа є й інша версія того, як похвальні листи з українською символікою опинилися в Хабаровську. Зокрема, не виключають той факт, що це частина награбованого з тимчасово окупованих територій України.

На незвичність колірної гами й зображення вгорі грамот спершу звернули увагу батьки дошкільнят. Зрештою, нагороди в дітей вилучили й замінили на нові.

Мер Хабаровська повідомив, що подія сталася в дитячому садочку №122. Окрім того, за його словами, вчителька фізкультури, через яку стався інцидент, уже написала заяву на звільнення.

В управлінні освіти Хабаровська також заявили, що проведуть бесіди й іспити на знання російської символіки з усіма співробітниками місцевих закладів освіти.

Раніше ми розповідали, скільки українських дітей депортувала росія та скількох уже повернула Україна.

Титульне фото та фото в тексті: “РИА Новости”


Обговорення