Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

7 Лютого 2024

У Житомирі учні, учителі й батьківська спільнота ліцею №21 купили позашляховик для ЗСУ

Ліцей №21 у Житомирі передав українським захисникам позашляховик Mitsubishi. Гроші на автівку спільно зібрали учні, батьки й педагоги закладу освіти.

Про це повідомив учитель історії ліцею Андрій Магалецький, передає “Суспільне”.

За словами педагога, на автомобіль витратили трохи більше ніж 203 тисячі гривень. Частину коштів зібрали на шкільному благодійному ярмарку (понад 90 тисяч гривень), а решту додали батьки, учні та вчителі.

Андрій Магалецький також зазначив, що сам позашляховик коштував 171 тисячу гривень – усе інше пішло на те, аби пофарбувати й відремонтувати його.

“Ми купили спеціальну болотяну резину на колеса для кращої прохідності. Машину повністю завантажили. Доєдналися й принесли хімічні грілки, одноразові душі, серветки, енергетичні батончики – усе, що бійці попросили”, – розповів педагог.

Автівку передали окремому батальйону 92 бригади, який зараз воює в Бахмутському районі. Вона допоможе українським воїнам бути мобільнішими й виконувати поставлені задачі.

“Потреба, як мінімум, це евакуація поранених. А ще треба вивозити зміну на пости й навіть боєкомплект. Тому що бігати багнюкою по 5-7 кілометрів – на це навіть у молодих здоров’я не вистачає”, – прокоментував важливість вчинку ліцею військовослужбовець 92 бригади Олександр на позивний “Білий” .

Раніше учні цього закладу освіти вже купували автомобіль для ЗСУ. Машину відправили до воїнів у День збройних сил України.

Титульне фото: “Суспільне”


Обговорення