Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

17 Травня 2024

Всеукраїнський онлайн-урок із кібергігієни для учнів 8-11 класів: як взяти участь у заході

Учнів і учениць 8-11 класів з усіх регіонів України та освітян запрошують на Всеукраїнський онлайн-урок з кібергігієни. Під час заняття школярі та школярки докладніше дізнаються про правила безпечної поведінки в інтернеті та методи, що допоможуть уберегти себе від онлайн-шахраїв.

Про це редакції “НУШ” повідомили одні з організаторів – CRDF Global Ukraine.

Онлайн-урок транслюватимуть на YouTube-каналі Всеукраїнської школи онлайн. Прямий етер буде доступний за посиланням. Звертаємо увагу, що доступ до трансляції вільний: школярам і школяркам не потрібно попередньо реєструватися для участі в події.

Під час уроку провідний кіберексперт Єгор Аушев розповість:

  • як створювати надійні паролі;
  • як перевіряти посилання й розпізнавати шкідливі лінки;
  • як підʼєднуватися до публічних мереж Wi-Fi безпечно.

За словами організаторів, у сучасному світі, де гаджети та інтернет є невіддільною частиною життя кожного підлітка, безпека в мережі стає пріоритетом. Тому урок має на меті збільшити обізнаність серед молоді про важливість та основи кібергігієни, надавши школярам і школяркам необхідні інструменти для захисту їхньої цифрової присутності.

У кінці заняття учні та педагоги отримають освітні матеріали та завдання з кібергігієни, а також нотатки з правилами, які можна роздрукувати або зберегти в шкільних чатах.

Читайте також: “Як безпечно та корисно користуватись інтернетом: добірка випусків “КіберХати” для дітей і підлітків”.

Титульне фото: МОН


Обговорення