Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

30 Травня 2024

Для учнів молодших класів створили мультфільми про особисті кордони

Для дітей молодшого шкільного віку створили мультфільми, які допоможуть навчити хлопчиків і дівчаток відстоювати власні кордони й пояснити їм, які дії дорослих є неприпустимими.

Про це повідомили автори ініціативи МБО Служба порятунку дітей.

Переглянути мультфільми можна нижче або за посиланням.

Згідно з даними аналітиків, у 80% випадків сексуального насильства над дітьми, хлопчики й дівчатка знали свого кривдника. Утім, часто діти нічого не розповідають про такі ситуації, бо просто не розуміють і не можуть пояснити, що трапилося. Або ж починають звинуватити себе в тому, що відбулося, і бояться розказати про ситуацію.

У мультфільмі “Безпечні та небезпечні дотики” дітям пояснюють, чому дотики бувають хорошими й поганими. З відео хлопчики та дівчатка дізнаються:

  • які дотики до них є неприпустимими;
  • чому лікар має оглядати їх лише в присутності батьків;
  • про які дотики потрібно розповісти батькам, навіть якщо за мовчання обіцяють подарунки.

У мультфільмі “Розкажи дорослому” головна героїня Даша помічає, що в її шкільної подруги Лізи постійно з’являються синці. Утім, дівчинка просить нікому не розповідати про це. Як вчинити в такій ситуації та чому не можна мовчати про небезпеку, яка загрожує тобі чи іншим, дивіться у відео.

Крім того, для батьків і дітей за лінком доступна розмальовка, за допомогою якої можна обговорити потенційно небезпечні ситуації, а також розібратися, які секрети хороші (їх треба розфарбувати зеленим), а які погані (їх треба розфарбувати червоним).

Раніше ми також публікували розмальовки для дітей на патріотичну тематику від ГО “Смарт освіта”. Завантажити й роздрукувати їх усі охочі можуть тут.

Титульне фото: “НУШ”


Обговорення