Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

3 Червня 2024

У закладах освіти України цьогоріч облаштували понад двісті укриттів

За перші 5 місяців 2024 року в українських школах і дитячих садочках облаштували 218 укриттів. Загальна вартість цих робіт склала понад 220 мільйонів гривень.

Про це повідомило Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості.

За словами заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимура Ткаченка, 80% уже наявних укриттів розташовані в школах. Крім того, їхня кількість у ЗЗСО “щодня збільшується” завдяки проведеним ремонтам, і новому будівництву.

“Зараз укриття в закладах освіти – це сучасні безпечні простори, облаштовані компʼютерами, проєкторами й усім необхідним, аби діти могли здобувати якісну освіту. У майбутньому такі укриття можна буде використовувати й для інших потреб школи. Це вже відбувається, оскільки в деяких шкільних сховищах організовують спортивні секції, позашкільне навчання й гуртки”, – додав він.

Зокрема, протягом 2024 року збудувати / реконструювати сховища мають у 1 295 закладах освіти. На це передбачили майже 7,2 мільярда гривень із державної субвенції, місцевих бюджетів і коштів громад.

За даними Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості, зараз в Україні привели до належного стану 7 275 об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту.

Читайте також: “Проєкти укриттів, які не потрапили на державне фінансування, обов’язково будуть профінансовані за приватні кошти – Андрій Сташків”.

Титульне фото: авторка – Олена Клименко, “Суспільне Харків”


Обговорення