Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

21 Червня 2024

Уроки з 10 години й повернення в онлайн: ймовірні варіанти змін через відключення електроенергії

Заклади освіти України, які працюють офлайн, можуть взимку повернутися до змішаного формату навчання. Крім того, в МОН працюють над рекомендаціями про зміщення для школярів початку уроків на 10:00, де це можливо.

Про це розповів міністр освіти і науки України Оксен Лісовий під час “Години запитань” до уряду у Верховній Раді України, передає портал “УНІАН”.

За його словами, онлайн-навчання можуть запровадити “в пікові періоди” взимку, коли ситуація з відключенням електроенергії стане складнішою.

Крім того, університети й профтехи вже отримали від МОН лист із рекомендаціями почати навчальний рік раніше (“в теплий сезон”) та завершити пізніше. Також у закладах вищої й професійної (професійно-технічної) освіти мають зробити триваліші зимові канікули для студентів.

Утім, як наголосив Оксен Лісовий, це не стосується шкіл. У ЗЗСО навчальний рік розпочнеться 1 вересня, як і зазвичай.

“Ми будемо працювати з розкладами занять, зміщуючи там, де це можливо, де немає позмінного навчання, початок занять в школі на 10 годину. Зараз працюємо над цими рекомендаціями”, – розповів він у парламенті.

Міністр також наголосив, що питання забезпечення закладів освіти матеріально-технічними засобами мають розвʼязувати органи місцевого самоврядування.

“У нас близько 30% закладів освіти забезпечені генерацією, але вона різна. Є доволі потужна, яка дозволяє закладу освіти працювати загалом, а є слабкі, коли може працювати лише пункт незламності, який розміщений у школі”, сказав він.

Читайте також: “Правила безпеки під час канікул: батькам нагадали, як подбати про своїх дітей влітку”.

Титульне фото: schoolnavigator.com.ua


Обговорення