Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

28 Червня 2024

А ви користуєтеся соцмережами понад 2 години на день? Для дітей вийшов мультфільм “Здорове використання соціальних мереж”

У мультфільмі для дітей цікаво описані поради, наприклад, як писати пости для гарного настрою, позитивного мислення, як використовувати інструменти захисту онлайн та активний час офлайн.

Мультфільм про захист ментального здоров’я під час користування соцмережами (адаптація мультфільму Amaze.org.) до Всесвітнього дня соціальних мереж презентувала громадська організація #stop_sexтинг.

У організації також поділилися статистикою, що станом на квітень 2024 року 60% населення світу користувалися соціальними мережами. А типовий користувач у середньому витрачає на соцмережі 2 години 23 хвилини на день.

“Соціальні мережі дають змогу як дорослим, так і дітям ділитися думками, ідеями та інформацією. Завдяки йому ми завжди на зв’язку з людьми, спілкування з якими для нас важливе. У 2010 році за ініціативою однієї з медіакомпаній США з’явилося свято – Всесвітній день соціальних мереж, який відтоді щороку відзначають 30 червня”, – розповіли у #stop_sexтинг.

Аби захистити своїх дітей від загроз у соціальних мережах, у #stop_sexтинг радять батькам дотримуватися правил:

  • слідкувати, щоб соцмережі відповідали віку дитини, адже більшість з них рекомендована для дітей 13 + років;
  • не відбирати у дітей гаджети, бо для дитини онлайн-життя – це невіддільна частина її реальності;
  • щиро цікавитися, хто в дитини улюблені блогери/інфлюенсери, запитувати, що дитину цікавить у тому чи тому контенті;
  • встановити правила, наприклад, “обід і вечеря - без гаджетів”, або “вночі всі телефони заряджаються не в спальнях”. Подбати про офлайн-розваги дитини, адже безпечна норма в інтернеті на день – 2-3 години;
  • спілкуватися й дослухатися до дитини, сприймати на рівних, аби її самооцінка не потребувала схвалення в соціальних мережах;
  • переглянути посібник про налаштування безпеки у всіх соціальних мережах.

Якщо батькам потрібна допомога, вони можуть звернутися:

  • на консультаційну лінію 1545 (далі обрати “3”) для дітей та дорослих. Дзвінки безплатні та анонімні, лінія працює цілодобово;
  • до психолога #stop_sexтинг (Телеграм).

Читайте також: “Цивільна оборона, FPV дрони своїми руками, мінна безпека: безплатний доступ до важливих для кожного українця відео”.

Титульне фото: #stop_sexтинг


Обговорення