Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

2 Липня 2024

Кому з учасників НМТ-2024 анулюють результати – коментар директорки УЦОЯО

Учасникам і учасницям Національного мультипредметного тесту можуть анулювати результати за порушення правил проходження тестування. У такому випадку вони втратять право на вступ до закладів вищої освіти у 2024 році.

Про це в інтервʼю освіта.24 розповіла Тетяна Вакуленко, директорка Українського центру оцінювання якості освіти.

Так, майбутнім абітурієнтам і абітурієнткам під час складання іспиту було заборонено мати при собі пристрої зчитування, обробки й відтворення інформації:

  • смартгодинник;
  • калькулятори;
  • флешки;
  • навушники тощо,

а також рукописні й друковані матеріали, що не передбачені порядком проведення тестування.

За словами Тетяни Вакуленко, якщо в учасника / учасниці під час НМТ виявили, наприклад, мобільний телефон чи шпаргалки або якщо він / вона під час оцінювання консультувався (-лася) з кимось із колег, такі порушення зафіксують у протоколах.

“Відповідно результати мультитесту анулюють”, – пояснила очільниця УЦОЯО.

Вона також розповіла, що під час основної сесії НМТ-2024 були ситуації, коли учасники не змогли закінчити тестування через недобросовісну поведінку під час оцінювання.

“На жаль, є такі випадки. Вони не поодинокі. Є в абсолютно всіх регіонах України й за кордоном. Але їх не багато”, – додала Тетяна Вакуленко.

Зокрема, за даними УЦОЯО, торік анулювали результати 90-а учасникам і учасницям, які проявили недоброчесність. Загалом у НМТ-2023 взяли участь приблизно 280 тисяч осіб.

Читайте також: “До 2 липня всі учасники НМТ дізнаються свої результати, частина з них вже є у персональних кабінетах”.

Титульне фото: “Моя школа”


Обговорення