Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

8 Липня 2024

Польща готова допомогти з лікуванням дітей, які постраждали внаслідок російського ракетного удару по “Охматдиту”

Польща готова надати допомогу з лікуванням дітей, які постраждали внаслідок російського ракетного удару по лікарні “Охматдит” у Києві.

Про це повідомив голова Ради міністрів Польщі Дональд Туск під час пресконференції з Президентом України Володимиром Зеленським у Варшаві, передає “Укрінформ”.

Сьогодні вранці, 8 липня, під час масованої ракетної атаки, росіяни поцілили у відділення інтенсивної та еферентної терапії хронічних інтоксикацій дитячої лікарні “Охматдит” у Києві. За даними ДСНС, станом на зараз відомо про двох загиблих і 10-х постраждалих. Утім, на місці тривають рятувальні роботи, тому інформація про їхню кількість оновлюється.

Дональд Туск розповів, що вже говорив з міністрами щодо допомоги постраждалим дітям. Крім того, за його словами, польські лікарі мають відповідний досвід, адже вони, зокрема, працювали в Харкові.

“Стосовно київських дітей. Якщо буде потрібна допомога й Польща може бути корисною, дайте нам знати. Ми зробимо все, що в наших силах”, – сказав Туск.

Усі охочі також можуть допомогти “Охматдиту”, зробивши донат за посиланням.

За інформацією міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка, внаслідок російської ракетної атаки 8 липня у Києві також зазнав пошкоджень корпус Дитячого кардіологічного центру.

Раніше ми розповідали, що Польща хоче врегулювати діяльність українських шкіл в країні.

Титульне фото: freepic.com


Обговорення