Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

16 Липня 2024

Зміни до Типового переліку комп’ютерного обладнання для садочків, шкіл і профтехів: освітян запрошують до громадського обговорення проєкту

Міністерство освіти і науки України запрошує освітян і всіх зацікавлених до громадського обговорення проєкту змін до Типового переліку комп’ютерного обладнання для закладів дошкільної, загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти.

Ознайомитися з повним текстом документа можна нижче або за посиланням.

У МОН нагадали, що проведення онлайн-уроків і зустрічей вимагає від комп’ютерів і ноутбуків можливості:

  • підтримувати стабільний відеозв’язок;
  • використовувати хмарне сховище тощо.

Саме тому, як наголосили в МОН, важливо оновити вимоги до комп’ютерного обладнання для закладів освіти, оскільки за технічними специфікаціями, які чинні зараз, для закладів освіти можливо придбати лише обмежену лінійку девайсів. А це, зокрема, не завжди відповідає потребам педагогів і школярів, а іноді є занадто дорогим рішенням для садочків, шкіл і профтехів.

Врегулювати відповідне питання якраз і покликаний проєкт змін до Типового переліку комп’ютерного обладнання для закладів освіти.

Зауваження та пропозиції до проєкту можна надіслати в довільній формі до 30 липня 2024 року на електронну адресу: [email protected] (Тетяна Далєвська, номери телефону: (044) 287-82-51, (044) 287-82-78).

Звіт про результати громадського обговорення оприлюднять на сайті МОН.

HO-proyekt.nakazu-Pro.zatv.Zmin.do.Typovoho.pereliku.kompyuternoho.obladnannya.dlya.zakladiv.doshkil.zahal.seredn.ta.prof.proftekh.osv-16.07.2024 (1) (1)

Раніше ми розповідали, що освітян запрошують до громадського обговорення проєкту змін до Положення про інклюзивно-ресурсний центр.

Титульне фото: “Українська служба інформації”


Обговорення