Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

16 Липня 2024

У Дніпрі на 15% підвищать заробітну плату окремим категоріям освітян

У громаді, центром якої є місто Дніпро, на 15% підвищать заробітні плати окремим категоріям працівників у дитсадках, школах і профтехах. Зокрема, це стосується:

  • вихователів-методистів;
  • музичних керівників;
  • медсестер;
  • лікарів.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов.

За його словами, завдяки муніципальним надбавкам підвищення заробітної плати для освітян відбудеться вже цього місяця. Зокрема, під час найближчої сесії “депутатський корпус” розгляне виділення близько 5,5 мільйона гривень на відповідні потреби.

Міський голова Дніпра також наголосив, що зростання зарплатні відбудеться в освітян і медиків лише на рівні територіальної громади.

Крім того, у червні 2024 року Борис Філатов повідомляв, що доплати до заробітних плат також отримають усі вихователі дитячих садочків Дніпровської громади. Утім, конкретний розмір виплат визначатимуть з урахуванням:

  • освітньо-кваліфікаційного рівня;
  • досвіду роботи;
  • кваліфікаційної категорії.

На це спрямують 35 мільйонів гривень.

“Скільки б ресурсів у Дніпра не забирала війна, уся можлива (і неможлива) підготовка до апокаліптичних сценаріїв зими, ми й надалі підтримуватимемо тих, хто за відверто маленьку платню робить неоціненно багато – навчає та піклується про дітей. Тому наш обовʼязок – попри все знаходити можливості, аби подбати про цих людей”, – резюмував міський голова Дніпра.

Читайте також: “”Зарплата, підтримка, соціальний статус, спільнота – чотири кити залучення вчителів”: говоримо про мотивацію і проблеми молодих педагогів”.

Титульне фото: автор Hennadii Havyrlko, Depositphotos


Обговорення