Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

17 Липня 2024

Абітурієнтам варто перевірити правильність своїх даних в ЄДЕБО: як це зробити

Абітурієнтам і абітурієнткам, які цьогоріч вступають до закладів вищої освіти, варто завчасно перевірити правильність своїх даних в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО). Вони мають збігатися з даними в атестаті про повну загальну середню освіту й сертифікаті НМТ.

Про це нагадали на порталі освіта.ua.

Перевірити відсутність помилок можна за допомогою онлайн-реєстру документів про освіту за посиланням.

У реєстрі вступники знайдуть інформацію про документи, виготовлені з 2000 року (окрім інформації про випускників військових ЗВО та військових навчальних підрозділів ЗВО).

Наявність розбіжностей у:

  • прізвищі,
  • імені,
  • по батькові,
  • даті народження,
  • громадянстві тощо

ускладнять створення електронного кабінету, у якому абітурієнти подаватимуть заяви про вступ.

У разі виявлення помилок в атестаті вступнику необхідно звернутися до школи, яка видала документ, або до технічного адміністратора ЄДЕБО (під час вступної кампанії).

Для виправлення розбіжностей у даних сертифіката НМТ / ЗНО варто звернутися до регіонального центру оцінювання якості освіти, у якому абітурієнт реєструвався для проходження тестування.

Раніше ми також розповідали, що для цьогорічних абітурієнтів і абітурієнток створили онлайн-калькулятор для розрахунку конкурсного бала під час вступу. Як ним користуватися, читайте за посиланням.

Титульне фото: freepic.com


Обговорення