Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

23 Липня 2024

Хто з абітурієнтів має подати військово-облікові документи при зарахуванні на навчання

При зарахуванні на навчання до коледжів або університетів військово-облікові документи мають подати:

  • чоловіки віком від 17 (зокрема, ті, кому 17 виповниться у 2024 році) до 60 років;
  • жінки, які вже здобули медичну або фармацевтичну спеціальність (якщо подальше навчання відбуватиметься на базі вже здобутої освіти за відповідними спеціальностями), або жінки, які декларують себе військовозобов’язаними.

Про це повідомило Міністерство реінтеграції, посилаючись на роз’яснення Міністерства освіти і науки України щодо виконання пункту 34 “Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів”.

Вступники можуть подавати до приймальних комісій закладів освіти військово-облікові документи як у паперовому, так і в електронному вигляді.

У Мінреінтеграції також розповіли, що в період проведення мобілізації та/або під час дії воєнного стану призовники й військовозобов’язані, які отримали статус внутрішньо переміщених осіб, мають протягом 7 днів:

  • стати на військовий облік у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки за місцем реєстрації як ВПО;
  • надати закладу освіти військово-облікові документи з відомостями про перебування на військовому обліку за місцем реєстрації як ВПО.

Крім того, якщо вступник (з-поміж допризовників) підлягає взяттю на військовий облік і виїхав за кордон не з тимчасово окупованих територій або територій активних бойових дій, він має повернутися в Україну для взяття на військовий облік призовників і оформлення військово-облікових документів.

Нагадаємо, що вступна кампанія до профтехів триватиме до кінця вересня 2024 року. А прийом заяв на бюджет і контракт до закладів вищої освіти триватиме до 31 липня. Після цього університети зможуть проводити додаткові набори лише на контракт.

Раніше ми розповідали:

Титульне фото: “Урядовий кур’єр”


Обговорення